Είστε έτοιμοι να δείτε από κοντά το μνημείο;

Ανοικτά 359 ημέρες το χρόνο

Οργανώστε την επισκεψή σας ή επικοινωνείστε μαζί μας για τις απορίες σας

Σας καλοσωρίζουμε στον Αρχαιολογικό Χώρο των Βασσών και στον επίσημο ιστότοπό του.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη επίσκεψη και μια εξαιρετική εμπειρία.

Πάρκινγκ – Προσβασιμότητα

Υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης χωρίς χρέωση και προσβάσιμοι χώροι στάθμευσης για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες. Παρακαλούμε τα άτομα με κινητικά προβλήματα να επικοινωνούν εγκαίρως στο τηλ. 2626022275 προκειμένου να τους παρασχεθούν οι προβλεπόμενες διευκολύνσεις.

Δεν υπάρχει καφετέρια ή καντίνα

Συνιστούμε στους επισκέπτες μας να φέρουν μαζί τους ένα σνακ ή ρόφημα για να το απολαύσουν πριν ή μετά την επίσκεψή τους σε καθορισμένους ανοιχτούς χώρους.

Φιλμ, φωτογραφία, τρισδιάστατη απεικόνιση και εγγραφή ήχου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφικές μηχανές χειρός (συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων) με λογισμικό φλας και τρισδιάστατης απεικόνισης, καθώς και εξοπλισμό εγγραφής ήχου και ταινίας που δεν απαιτεί βάση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες, τα σαρωμένα δεδομένα, τις ταινίες και τις ηχογραφήσεις σας μόνο για δικούς σας ιδιωτικούς και μη εμπορικούς σκοπούς, που περιλαμβάνουν τη χρήση σε προσωπικά, μη εμπορικά προφίλ κοινωνικών μέσων, ιστολόγια και ιστότοπους, υπό τους όρους χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πλατφόρμα ή ιστότοπος δεν επιτρέπουν περαιτέρω εμπορική επαναχρησιμοποίηση του περιεχομένου.

Πρέπει να σέβεστε το απόρρητο των άλλων επισκεπτών κατά τη λήψη φωτογραφιών, ή βίντεο στον αρχαιολογικό χώρο. Εάν κάποιος επισκέπτης παραπονεθεί ότι η φωτογραφία, ή η βιντεοσκόπησή σας είναι παρεμβατική, μπορεί να σας ζητηθεί να σταματήσετε ή να φύγετε από τον αρχαιολογικό χώρο.

Επαγγελματική φωτογράφηση – βιντεοσκόπηση στον Αρχαιολογικό Χώρο των Βασσών.

Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε βάση ή ειδικό φωτισμό ή άλλο εξοπλισμό για κινηματογράφηση, φωτογραφία ή ηχογράφηση στο Μουσείο ή θέλετε να κάνετε οποιαδήποτε εμπορική ή επαγγελματική ταινία ή φωτογραφία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Κατοικίδια

Η είσοδος κατοικίδιων ζώων στον στεγασμένο χώρο του Αρχαιολογικού Χώρου των Βασσών δεν επιτρέπεται. Επιτρέπεται η πρόσβαση σε σκύλους οδηγούς που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες.

Πρόσβαση στον στον Αρχαιολογικό Χώρο των Βασσών

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία που να συνδέει τo Ναό Επικούριου Απόλλωνα με κάποιον συγκοινωνιακό κόμβο. Η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ιδιωτική μεταφορά.

62 χλμ από Ολυμπία

1 ώρα & 17 λεπτά

230 χλμ από Αθήνα

3 ώρες & 10 λεπτά

87,4 χλμ από Καλαμάτα

1 ωρα & 17 λεπτά

170 χλμ από Πάτρα

2 ώρες & 43 λεπτά

Εισιτήρια

Ολόκληρο: 6 ευρώ
Μειωμένο: 3 ευρώ

Ωράριο λειτουργίας

Θερινή Περίοδος

1η Απριλίου – 30 Οκτωβρίου :

Καθημερινά, 8am – 8pm

Χειμερινή Περίοδος

1η Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου:

Καθημερινά, 8am – 3pm

Email

efahle@culture.gr
kantonopoulos@culture.gr

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Ναός Επικούριου Απόλλωνα: 2626022275

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας
2624022529

Χρήσιμες πληροφορίες

Μπορώ να αγοράσω το εισιτήριό μου ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου;

Προς το παρόν δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης – αγοράς εισιτηρίου μέσω διαδικτύου.

Ποιές είναι ημέρες αργίας (κλειστά;)

1η Ιανουαρίου – Πρωτοχρονιά 25η Μαρτίου – Εθνική Εορτή
Μ.Παρασκευή: 12.00-17.00
Κυριακή του Πάσχα
1η Μαΐου – Εργατική Πρωτομαγιά
25η Δεκεμβρίου – Χριστούγεννα
26η Δεκεμβρίου

Ποιές είναι οι ημέρες με ελεύθερη είσοδο;

-6 Μαρτίου – Μνήμη Μελίνας Μερκούρη
-18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Μνημείων
-18 Μαΐου – Διεθνής Ημέρα Μουσείων
-Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους
-28 Οκτωβρίου
-Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1ης Νοεμβρίου έως 31ης Μαρτίου

Υπάρχει μειωμένο εισιτήριο;

Από την 1η Απριλίου ως 31η Οκτωβρίου το ενιαίο εισιτήριο, με ισχύ μιας ημέρας, ανέρχεται στο ποσό των 6 ευρώ και το μειωμένο εισιτήριο, για όσες κατηγορίες επισκεπτών το δικαιούνται, στο ποσό των 3 ευρώ. Από 1η Νοεμβρίου ως 31 Μαρτίου, το αντίτιμο του ενιαίου εισιτηρίου είναι μειωμένο κατά 50% για όλους τους επισκέπτες και κοστίζει 3 ευρώ.

Αναλυτικά όλες οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι ελευθέρας εισόδου

Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο

Οι παρακάτω πληροφορίες υπόκεινται σε αλλαγές ανά διαστήματα. Παρακαλούμε ελέγχετε τακτικά και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

1. Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το ΥΠ.ΠΟ.Α. είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.

 Επίσης καθορίζονται ως ημέρες ελεύθερης εισόδου για όλους τους επισκέπτες η 28η  Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή), η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη).

2. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου εισόδου οι κάτωθι:

α) τα παιδιά και οι νέοι ηλικίας έως 25 ετών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας και της χώρας προέλευσης.

β) τα παιδιά ηλικίας έως 5 ετών των εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρών, με την επίδειξη του διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας και της χώρας προέλευσης.

γ) οι άνω των 25 ετών εκπαιδευόμενοι σε σχολεία της Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης (εσπερινά σχολεία, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ΕΠΑ.Λ.) και σε επαγγελματικές σχολές (ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ) των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, με την επίδειξη βεβαίωσης φοίτησης, στην οποία θα αναγράφεται η διάρκειά της.

δ) οι συνοδοί εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι κατά τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α΄ βάθμιας, Β΄ βάθμιας και Γ΄ βάθμιας εκπαίδευσης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονο μικού Χώρου.

ε) οι συμμετέχοντες στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) και τα εξαρτώμενα από αυτούς άτομα, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και βεβαίωσης δικαιούχου ελεύθερης εισόδου λόγω συμμετοχής στο πρόγραμμα Κ.Ε.Α., για την αναγραφόμενη περίοδο συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα, καθώς και έγκυρου εγγράφου, το οποίο πιστοποιεί τα εξαρτώμενα από αυτούς άτομα.

στ) οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας της ημεδαπής, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και έγκυρης βεβαίωσης ανεργίας ή πρόσφατης ανανέωσης αυτής.

 ζ) τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών,ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και του Πιστοποιητικού Αναπηρίας Ε.Φ.Κ.Α. (απόφασης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας- ΚΕ.Π.Α.) για τους κατοίκους της ημεδαπής ή ανάλογου

πιστοποιητικού από αντίστοιχο αρμόδιο φορέα της αλλοδαπής.

η) οι γονείς πολύτεκνων οικογενειών της ημεδαπής μέχρι συμπλήρωσης του 25ου έτους ηλικίας των τέκνων ή ανεξαρτήτως ηλικίας αν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.), σε ισχύ, καθώς και Πιστοποιητικού Αναπηρίας Ε.Φ.Κ.Α. (απόφασης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας -ΚΕ.Π.Α.).

θ) οι γονείς τρίτεκνων οικογενειών της ημεδαπής μέχρι συμπλήρωσης του 25ου έτους ηλικίας των τέκνων ή ανεξαρτήτως ηλικίας αν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο, σε ισχύ, καθώς και Πιστοποιητικού Αναπηρίας Ε.Φ.Κ.Α. (απόφασης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας – ΚΕ.Π.Α.).

ι) οι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών της ημεδαπής μέχρι συμπλήρωσης του 25ου έτους ηλικίας των τέκνων ή ανεξαρτήτως ηλικίας αν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο, σε ισχύ, καθώς και Πιστοποιητικού Αναπηρίας Ε.Φ.Κ.Α. (απόφασης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας – ΚΕ.Π.Α.).

ια) οι πρόσφυγες, με την επίδειξη Δελτίου Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας ή Ταξιδιωτικού Εγγράφου Σύμβασης της 28ης Ιουλίου 1951 (διαβατήριο αναγνωρισμένου πρόσφυγα) ή Ταξιδιωτικού Εγγράφου Αλλοδαπού (διαβατήριο αναγνωρισμένου δικαιούχου επικουρικής προστασίας) ή Άδειας Διαμονής.

ιβ) οι υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία, με επίδειξη Δελτίου Ταυτότητας Οπλίτη, σε ισχύ.

ιγ) οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και κάρτας μέλους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

ιδ) οι επίσημοι φιλοξενούμενοι του Ελληνικού Δημοσίου κατόπιν αιτήματος του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργείου (Δ/νση/Γραφείο Εθιμοτυπίας), μετά από έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ιε) οι κάτοχοι κάρτας μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS), με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και της κάρτας μέλους ICOM/ICOMOS, σε ισχύ.

ιστ) τα μέλη Εταιρειών και Συλλόγων Φίλων Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων, τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το ΥΠ.ΠΟ.Α., με την επίδειξη της σχετικής κάρτας μέλους, σε ισχύ.

ιζ) οι εν ενεργεία υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, του Μουσείου Ακρόπολης και του Μουσείου Κανελλοπούλου, με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας.

ιη) οι ειδικοί επιστήμονες στους οποίους χορηγείται άδεια με σκοπό τη φωτογράφιση, τη μελέτη, τη σχεδίαση ή τη δημοσίευση αρχαιοτήτων, με την επίδειξη της σχετικής άδειας.

ιθ) τα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, με την επίδειξη κάρτας μέλους, σε ισχύ.

κ) οι ξεναγοί της ημεδαπής, με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, και οι σπουδαστές των Σχολών Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού, με την επίδειξη της σπουδαστικής τους ταυτότητας»

κα) οι δημοσιογράφοι, με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας, σε ισχύ.

κβ) οι κάτοχοι Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου, με την επίδειξη αυτού.

κγ) τα μέλη της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης, με την επίδειξη θεωρημένης κάρτας μέλους.

3. Δικαιούνται να αποκτήσουν Δελτίο ελεύθερης εισόδου τριετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης, το οποίο εκδίδεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. (https://www.culture.gov.gr/el/ministry/SitePages/viewyphresia.aspx?iID=1304) και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών των Δήμων, κατόπιν κατάθεσης απλής αίτησης, δύο φωτογραφιών και των κατά περίπτωση απαιτούμενων διακιολογητικών, οι κάτωθι:

α) τα εν ενεργεία μέλη των Κεντρικών Συμβουλίων και των Τοπικών Συμβουλίων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Απόφαση σε ισχύ, ορισμού τους ως μελών των εν λόγω Συμβουλίων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού).

β) τα εν ενεργεία μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, του Μουσείου Ακρόπολης και του Μουσείου Κανελλοπούλου (Απόφαση σε ισχύ, ορισμού τους ως μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των εν λόγω Οργανισμών).

γ) οι εν ενεργεία Διευθυντές και τα μέλη των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών στην Ελλάδα (Βεβαίωση της ιδιότητάς τους ως Διευθυντών ή μελών Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών στην Ελλάδα).

δ) Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, του Μουσείου Ακρόπολης και του Μουσείου Κανελλοπούλου. Η ανανέωση του Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου είναι δυνατή εφόσον συνεχίζεται η επαγγελματική σχέση με το ΥΠ.ΠΟ.Α., τον Ο.Δ.Α.Π., το Μουσείο Ακρόπολης και το Μουσείο Κανελλοπούλου (Σύμβαση εργασίας ή βεβαίωση της σχέσης εργασίας τους με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τους λοιπούς φορείς κατά περίπτωση).

ε) οι συνταξιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, του Μουσείου Ακρόπολης και του Μουσείου Κανελλοπούλου (Απόφαση συνταξιοδότησης ή άλλο σχετικό έγγραφο, από το οποίο προκύπτει ρητά η πριν τη συνταξιοδότηση εργασιακή σχέση τους με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τους λοιπούς φορείς κατά περίπτωση).

στ) οι υπηρετούντες στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Βεβαίωση από την Κεντρική Υπηρεσία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).

ζ) οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Α’ βάθμιας, Β’ βάθμιας και Γ’ βάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής (εν ενεργεία και συνταξιούχοι). Στην περίπτωση των αναπληρωτών και των ωρομισθίων καθηγητών, η ανανέωση του Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου είναι δυνατή εφόσον ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα (Βεβαίωση από το σχολείο ή εν γένει το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο εργάζονται ή Συνταξιοδοτική Πράξη αντίστοιχα).

η) οι πτυχιούχοι Ιστορικών και Αρχαιολογικών Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών, καθώς και των Σχολών Αρχιτεκτονικής, των Σχολών Καλών Τεχνών, των Σχολών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, συμπεριλαμβανομένων και των Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, της ημεδαπής ή ισότιμων Σχολών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, καθώς και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των σχολών αυτών (Τίτλος σπουδών (πτυχίο, μεταπτυχιακός τίτλος, διδακτορικό δίπλωμα κατά περίπτωση) των αντίστοιχων Σχολών/Τμημάτων).

θ) οι πτυχιούχοι Μουσειακών Σπουδών και Σχολών και Τμημάτων Πολιτιστικής Διαχείρισης των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ισότιμων Σχολών των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, καθώς και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των σχολών αυτών (Τίτλος σπουδών (πτυχίο, μεταπτυχιακός τίτλος, διδακτορικό δίπλωμα κατά περίπτωση) των αντίστοιχων Σχολών/Τμημάτων).

ι) οι φοιτούντες και απόφοιτοι του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου  (Βεβαίωση φοίτησης / τίτλος αποφοίτησης κατά περίπτωση του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου).

ια) οι υπηρετούντες αστυνομικοί στο Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων των Διευθύνσεων Ασφάλειας (Βεβαίωση υπηρεσίας στο εν λόγω Τμήμα των Διευθύνσεων Ασφάλειας).

Για την Ανανέωση του Δελτίου απαιτείται πέραν των κατά περίπτωση ανωτέρω δικαιολογητικών η προσκόμιση του Δελτίου που έχει λήξει.

Για Αντικατάσταση λόγω απώλειας απαιτείται πέραν των κατά περίπτωση ανωτέρω δικαιολογητικών και υπεύθυνη δήλωση για την απώλεια του Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους είναι προτιμητέο οι αιτούντες το ως άνω Δελτίο να απευθύνονται στις Υπηρεσίες του τόπου κατοικίας τους.

Μειωμένες τιμές μεμονωμένων εισιτηρίων

1. Καθορίζεται μειωμένο αντίτιμο για τα μεμονωμένα εισιτήρια, ύψους 50% περίπου του εκάστοτε  κανονικού αντιτίμου, το οποίο, κατά το διάστημα από 1η Απριλίου έως 31η Οκτωβρίου,  δικαιούνται να καταβάλουν οι κάτωθι:

α) τα παιδιά και οι νέοι ηλικίας 6 έως 25 ετών των εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρών, με την επίδειξη του διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας και της χώρας προέλευσης.

β) οι Έλληνες πολίτες και οι πολίτες των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας και της χώρας προέλευσης.

γ) οι συνοδοί γονείς στις εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

δ) οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κατά τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α΄ βάθμιας, Β΄ βάθμιας και Γ΄ βάθμιας εκπαίδευσης των εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρών.

2. Κατά το διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου το μειωμένο αντίτιμο των μεμονωμένων εισιτηρίων ισχύει για όλους τους επισκέπτες.

Υπουργείο Πολιτισμού

Μπουμπουλίνας 20-22, 106 82 Αθήνα
Τηλ: +30 2131322100, 2131322421
mail: grplk@culture.gr

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

e-mail: efahle@culture.gr

Αρχαία Ολυμπία 270 65

Μετάβαση στο περιεχόμενο